Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na dynię trwa w najlepsze, dlatego pewnie krem z dyni gości w wielu domach. u mnie również, tylko z tą różnicą, że urozmaicony cukinią.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 135
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 165
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 896
Składniki
Dynię obrać, wykroić miąższ z pestkami i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cukinię (jeśli nie jest młoda obrać) również pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i także pokroić w kostkę. W garnku na rozgrzanym maśle podsmażyć cebulę, następnie dodać dynię i marchew, zalać wodą i gotować. Po pewnym czasie dodać cukinię, dalej gotować. Gdy warzywa są mięknie, całość zmiksować blenderem, doprawić pieprzem, solą i gałką muszkatołową. Gotowy krem podać z kwaśną śmietaną.