Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na zimno nie ma lepszej recepty jak miseczka gorącej i pożywnej zupy. Kartoflanka wzbogacona kawałkami kurczaka jest nie tylko bardzo sycąca, ale również pyszna. Wspaniale rozgrzewa i dodaje energii.
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 433
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 57
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85657
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 433
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 57
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85657
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Zaczynamy od przygotowania wywaru. Do dużego garnka wlewamy wodę, wrzucamy oczyszczone mięso, kostkę rosołową i gotujemy. Gdy wywar zacznie wrzeć, wyławiamy tzw. szumowiny. Płuczemy włoszczyznę pod bieżącą wodą, warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na patelni, aż stanie się rumiana i pachnąca. Gdy warzywa i mięso w zupie będą już miękkie, wyjmujemy je. Włoszczyznę wyrzucamy, zostawiamy jedynie marchew i pietruszkę (po ostygnięciu kroimy warzywa). Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę, marchew, pietruszkę oraz ziemniaki dodajemy do zupy.
Kartoflankę gotujemy dopóki ziemniaki nie zmiękną. Zupę przyprawiamy do smaku. Żeby danie było bardziej syte do miseczek z gorącą zupą wrzucamy kawałki mięsa z bulionu. Dekorujemy natką pietruszki lub bazylią.