Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Popularna zupa ziemniaczana do której czasem warto wrócić.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1033
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 234
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 47
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 61
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1033
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 234
Składniki
Cebulę obrać , pokroić w piórka. Kiełbasę pokroić w krążki. Marchewkę, pietruszkę, seler, por obrać, pokroić w kostkę. Ziemniaki obrać pokroić w kostkę.
W garnku rozgrzać olej , wrzucić cebulę, smażyć 1 minutę , dodać kiełbasę smażyć 5 minut, dodać warzywa , liść laurowy, ziele angielskie, rozmaryn, cząber dusić 5 minut. Zalać gorącą wodą , dodać ziemniaki, doprawić solą , gotować 20 minut.
Dodać śmietanę , doprawić pieprzem, gotować 3 minuty. Przed podaniem posypać świeżą pietruszką.