Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś sobie zupki nagotuje, bo mnie w kręgosłupie kuje. Wymyślona ale bardzo smaczna nie spodziewałam się takiego efektu.
Szybka i smaczna
Odsłon: 1665
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2354
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 152
Szybka i smaczna
Odsłon: 1665
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2354
Kalarepki to kolejny cud letniego sezonu. Myślę, że jest to niedocenione warz...
Odsłon: 152
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte ogonki lub inne mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, ziela angielskie oraz liść laurowy i gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy już ziemniaki są miękkie dodać poszatkowaną kapustę i oczyszczone pieczarki pokrojone dowolnie, gotować do miękkości kapusty i pieczarek.
Następnie dodać natkę pietruszki i doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki lub czym kto lubi.
Śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy, zalać zupę.
Na koniec dodać szczyptę pieprzu czarnego.
Zagotować.
Polecam taką zupkę jeśli zostają wam pieczarki nie wielka ilość i nie wiadomo co z nimi zrobić