Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z młodej kapusty ugotowany na wieprzowej konserwie słoikowej z marchwią młodą i ziemniakami.
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1057
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 53
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 1057
To jest sposób,w jaki przygotowuję wywar do zup z wszelkich pieczonych mięs....
Odsłon: 53
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 120
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki i marchew kroimy w większą kostkę, zalewamy lekko osoloną wodą i gotujemy do miękkości marchwi i ziemniaków. Do gotujących się ziemniaków dodajemy pokrojone w kostkę mielonki, pokrojoną kapustę, 3 laurowe liście i 6 ziaren ziela angielskiego oraz pastę rosołową. Gotujemy około 20 minut. Do gotującej się zupy dodajemy pokrojony koper, pieprz ziołowy i sól do smaku. I jeszcze gotujemy kilka minut.
Ugotowaną zupę podajemy na gorąco. Smacznego !!!