Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kapuśniak z domowego kiszenia kapusty, ugotowany na mięsie z tylnej, wieprzowej golonki.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 171
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 225
Składniki
Do gotującej się osolonej wody (1,5 litra) wrzucamy wymyte mięso z golonki, gotujemy do jego miękkości. Ugotowane mięso wyjmujemy z garnka i kroimy je w kostkę, a do garnka wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki, mięso, pęczak, suszoną włoszczyznę i pastę rosołową. Całość gotujemy 20 minut, do miękkości ziemniaków. W między czasie odciskamy kapustę i rozdrabniamy ją nożem, nie za drobno. Na patelni smażymy bez tłuszczu pokrojoną kiełbasę. Gdy ziemniaki będą już miękkie dodajemy zawartość patelni oraz kiszoną kapustę, mieszamy i gotujemy 60 minut, do miękkości kapusty. Na koniec gotowania dodajemy przyprawy do smaku. Ugotowaną zupę podajemy z kawałkiem kiełbasy i chlebkiem. Smacznego!!!