Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny kapuśniak ugotowałam na hiszpańskiej kiełbasie chorizo i koreańskiej kiszonej kapuście pekińskiej(kimchi). Wyszła bardzo rozgrzewająca i pikantna zupa. Smakiem przypomina tradycyjny kapuśniak jednak dodatki chorizo i kimchi sprawiły, że jest bardziej pikantna i rozgrzewająca.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 91
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 136
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 37
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 91
Składniki
Ziemniaki obieramy, kroimy w cienkie słupki. Marchewki obieramy obieraczką, tak by uzyskać cienkie paski. Chorizo obieramy i kroimy w plasterki. Ziemniaki, marchewki i chorizo przekładamy do garnka, wstępnie solimy, dodajemy liście laurowe i ziela angielskie. Zalewamy wodą. Gotujemy, aż ziemniaki będą miękkie. Dodajmy kimchi, gotujemy około 15 minut. Doprawiamy śmietaną, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Posypujemy natką selera naciowego.