Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na pożywną, smaczną i aromatyczną zupę z kiszonej kapusty na wywarze z żeberek i włoszczyzny. W zupie dominuje kwaskowa nuta połączona z delikatnością przecieru pomidorowego oraz aromatem żeberek i wędzonej szynki.
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 255
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 255
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 237
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 357
Składniki
Z żeberek i włoszczyzny ugotować intensywny wywar z dodatkiem pieprzu ziarnistego, ziela angielskiego i liści laurowych.
Kapustę kiszoną drobno pokroić. Na odrobinie oleju zeszklić cebule pokrojone w kostkę, a następnie dodać do niej również pokrojoną w kostkę szynkę wędzoną i chwilę razem przesmażyć. Ząbki czosnku drobno posiekać. Pokrojone w kostkę ziemniaki ugotować w lekko osolonej wodzie.
Z wywaru wyciągnąć włoszczyznę i żeberka, a następnie dodać do niego pokrojoną kapustę i czosnek oraz podsmażoną szynkę i cebulkę. Gotować do momentu aż kapusta nabierze odpowiedniej miękkości. Pod koniec gotowania dodać przecier pomidorowy, posiekany koperek i doprawić całość solą oraz pieprzem, zagotować, a następnie dodać ugotowane ziemniaczki. Gotowy kapuśniak podawać ze świeżą zieleniną i "żeberkową wkładką". Życzę smacznego! :)