Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pychota. Pachnące świeże podgrzybki i kiszona kapusta to dobry duet. Zupa bardzo sycąca.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 156
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 156
Składniki
Żeberka oczyścić, umyć, przełożyć do garnka i zalać zimną wodą. Dodać marchewkę, pietruszkę, kawałek selera, listek, ziele, pieprz, łyżeczkę soli i gotować ok. 30 min. Mięso i warzywa usunąć. Do wywaru dodać ziemniaki pokrojone w kostkę. Gotować do miękkości. Na patelni, na oleju rzepakowym zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę. Dodać pokrojoną w półplasterki kiełbasę, pokrojone podgrzybki, kiszoną kapustę i ugnieciony jałowiec, cukier. Dusić na wolnym ogniu. Mieszać od czasu do czasu. Dodać trochę gorącej, przegotowanej wody i dusić ok. 30 min. Kapustę z grzybami przełożyć z patelni do wywaru. Gotować jeszcze ok 10 min. Dodać szczyptę kminku i sól do smaku. Kapuśniak podawać gorący. Smacznego. Porady Mięso z żeberek można pokroić i dodać do zupy, ale nie koniecznie. Ja mięso wykorzystuję do pierogów.