Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Harira to narodowe marokańskie danie. Gęsta i pożywna zupa rozgrzeje w chłodne popołudnie. Przepisów na zupę jest tyle ilu gotujących – tu wersja najprostsza z możliwych
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 92
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6582
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1215
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5587
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 92
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6582
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 155
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1215
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5587
Składniki
W głębokim garnku rozgrzać olej, wrzucić wszystkie świeże warzywa oraz przyprawy, podsmażyć przez 2 minuty.
Dodać pomidory w puszce, smażyć 5 minut, następnie dodać soczewicę i wodę lub bulion. Gotować pod przykryciem 20 minut, aż soczewica zacznie się rozpadać.
Dodać ciecierzycę, doprawić do smaku i gotować przez 3 minuty.
Zdjąć z ognia. Udekorować pietruszką i kolendrą. Podawać z limonką (zupę należy skropić na talerzu sokiem z limonki), zagryzać słodkimi daktylami.