Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grzybowa to jedna z moich ulubionych zup. Zapasy suszonych grzybów jeszcze są , a sezon grzybowy zbliża się wielkimi krokami więc trzeba wykorzystać zapasy i dzisiaj waśnie zupa grzybowa, smaczna i bardzo prosta w przygotowaniu. Polecam.
nóż, garnek, sitko, głębsza patelnia, łyżka drewniana,
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 24
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1016
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 24
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1016
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Składniki
Grzyby wypłukać , włożyć do garnka i zalać wodą moczyć całą noc. (wody z moczenia nie wylewać). Na głębszą patelnię włożyć masło klarowne, rozpuścić , włożyć pokrojoną cebulę i podsmażyć do zeszklenia. Dodać pokrojoną marchewkę , pietruszkę oraz seler i dalej podsmażać około 10 minut, następnie dodać namoczone lecz odsączone z wody grzyby i dalej podsmażać około 20 minut. Do bulionu wlać większą część wody z moczenia grzybów, doprowadzić do zagotowania , włożyć zawartość patelni i gotować na małym ogniu do miękkości grzybów. Doprawić w razie potrzeby pieprzem i solą oraz przyprawą kucharek. Zupę zagęścić delikatną zasmażką. Na talerze rozłożyć porcję ugotowanego makaronu i zalać zupą grzybową. Na koniec można dolać śmietany 30 %. Rada; Zupę można również całą zabielić śmietaną jak kto woli według uznania.
Podsmażanie składników.
Zupa grzybowa gotowa do podania.