Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wojskowa, bo prosta, szybka i jednogarnkowa
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 64
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1049
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 239
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 49
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 63
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 64
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1049
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 239
Składniki
rozgrzewamy duży garnek i wysmażamy pokrojony w kostkę boczek, tak aby się zrumienił, ale nie przypalił
teraz dorzucamy do garnka drobno posiekaną cebulę i czosnek, smażymy aż się zeszklą
do podsmażonych składników dolewamy trzy litry wody, dodajemy groch, a także pokrojone w kostkę marchewkę i pietruszkę oraz przyprawy: majeranek, pieprz ziołowy i kminek, gotujemy 15 min
po 15 minutach dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i gotujemy kolejne 15 - 20 minut, (aż groch będzie już miękki) na koniec przyprawiamy solą i pieprzem, no i gotowe, smacznego ;-)