Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Gęsta zupa krewetkowa"
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 416
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85654
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 40
Prosty, smaczny sernik , dzisiaj na spodzie z kruchych herbatników połączonyc...
Odsłon: 416
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 56
Nasz koktajl na kolację to niezwykle zdrowa propozycja, która wspomaga detoks...
Odsłon: 85654
Danie powstało dzisiaj spontanicznie i było tak smaczne, że ani ja, ani mój g...
Odsłon: 162
Składniki
Cebulę obierz i drobno poszatkuj. W dużym rondlu lub garnku o grubym dnie rozgrzej olej. Przesmaż na złoto cebulę. Paprykę umyj, osusz. Przekrój na pół, usuń gniazdo nasienne. Miąższ pokrój w paski. Dodaj do cebuli, obsmaż krótko.
Warzywa zalej wywarem (może być z kostki). Wrzuć obrane, opłukane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodaj liść laurowy, sporą szczyptę soli oraz łyżeczkę suszonego oregano i szczyptę gałki muszkatołowej.
Gotuj zupę 25 minut. Dodaj opłukane krewetki, mleko i osączoną kukurydzę. Gotuj razem jeszcze 5 minut. Dopraw solą i pieprzem. Podawaj np. z białym pieczywem.Źródło: Świat kobiety