Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Gęsta zupa jarzynowa"
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 215
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 116
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 120
Polecam.
Odsłon: 215
Składniki
Makaron ugotować al dente. Kukurydzę odcedzić. Pomidory sparzyć, obrać, przekroić, wyjąć gniazda nasienne i posiekać. Marchewkę, pietruszkę i seler pokroić w kostkę, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.
Na połowie rozgrzanego masła zeszklić cebulę i czosnek, dodać marchewkę, seler i pietruszkę, chwilę smażyć, doprawić lekko solą i pieprzem i przełożyć do garnka, zalać wywarem i zgotować.
Do gotującej się zupy wrzucić kukurydzę i gotować ok. 15 minut. Na pozostałym maśle przesmażyć lekko pomidory i wraz z makaronem i ziołami dodać do zupy. Podawać.
Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Warto przygotować do tej zapiekanki sos pomidorowy doprawiony oregano i czosnkiem.
ok. 65 minutŹródło: Twoje Imperium