Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 35
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 53
Jest to bardzo łatwa i szybka do przygotowania sałatka. Jest kolorowa i smacz...
Odsłon: 66
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 58
Składniki
Flaki dokładnie oczyściłem ,zalałem zimną wodą ,zagotowałem i odcedziłem. Ponownie zalałem zimną wodą ,zagotowałem i odcedziłem. Następnie zalałem zimną wodą i gotowałem do miękkości ok. 3 godzin. Odcedziłem i ostudziłem. Włoszczyznę oczyściłem ,umyłem i starłem na tarce o dużych oczkach i podsmażyłem na łyżce masła. Kapustę umyłem i pokroiłem w szerokie paski. Włoszczyznę i kości zalałem 1 l wody i ugotowałem. Kości wyjąłem ,a do wywaru dodałem flaki i wszystkie przyprawy. Gotowałem półtorej godziny. 30 min przed końcem gotowania dodałem pokrojoną kapustę. Cebulę obrałem ,pokroiłem w cienkie krążki. Podsmażyłem na oleju ,oprószyłem mąką. Gdy lekko przyrumieniła się ,dodałem do flaków i zagotowałem. Śmietanę wymieszałem z kilkoma łyżkami gorącej zupy i jeszcze raz zagotowałem ,stale mieszając. Na końcu dodałem parmezan i podsmażoną na reszcie masła bułkę tartą.