Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dziś dla was kolejny przepis na flaczki które uwielbia moja rodzinka a ja z wielką przyjemnością gotuję je dla nich, może i wam przypadnie przepis więc się nie zastanawiam i zabieram się za napisanie jego specjalnie dla was
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 80
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1084
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 80
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1084
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 120
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody zimnej dodać skóry oraz kości BOCZKOWE, gotować do ich miękkości, skóry wyjąc wcześniej i pozostawić do ostygnięcia a kości gotować do pełnej miękkości mięsa na nich. W czasie gotowania dodać przyprawę uniwersalną oraz ziela i liście laurowe
Po wyjęciu kości BOCZKOWYCH dodać pokrojone w paski skóry oraz warzywa paski oraz pokrojone liście pora i gotować na wolniutkim ogniu do czasu oczyszczenia mięsa z kości. Po oczyszczeniu dodać je do gotującego wywaru
Po gotowaniu się całości dodać przyprawy i wszystko gotować na wolnym ogniu do pełnej miękkości wszystkiego oraz do czasu pojawienia się na wierzchu flaków tak zwanego kożuszka
Ugotowane flaki podawać z dowolnym pieczywem
Na drugi dzień można zajadać w formie galarety