Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie wszyscy lubią podroby. Alternatywą dla nich byłyby flaczki z boczniaków, które nie ustępują kulinarnie flakom podrobowym. Są zdrowe, smaczne, pożywne i wykonanie ich jest dużo szybsze jak w oryginale.
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Przepyszne warzywne kotleciki z nutką dojrzewającej szynki.
Odsłon: 4808
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 164
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 5254
Składniki
Boczniaki oczszczamy, kroimy w cienkie paseczki. Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach. Masło rozgrzewamy w odpowiedniej wielkości garnku, podsmażamy grzyby przez 15-20 minut do miękkości.
W trakcie podsmażania dolewamy 250 ml bulionu wołowego aby się nie przypaliły. Następnie do garnka dodajemy wszystkie warzywa i wlewamy resztę bulionu, dodajemy koncentrat pomidorowy, wszystkie przyprawy i zioła. Zupę gotujemy ok. 20 minut.
Na koniec przyprawiamy solą i pieprzem do smaku oraz majerankiem, którego należy przed dodaniem rozetrzeć w dłoniach. Mieszamy, zagotowujemy i gorącą zupę z ulubionymi dodatkami, podajemy.