Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Boczniaki po pokrojeniu, w wyglądzie i konsystencji są podobne do flaków,a przyprawami i dodatkami można uzyskać podobny smak.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 29
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1832
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 29
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1832
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 398
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1760
Składniki
Obrane warzywa korzeniowe starłam na grubym oczku. Cebulę i pora pokroiłam w kosteczkę. Warzywa przesmażyłam do zeszklenia i lekkiego zrumienienia na patelni. Wrzuciłam je do półtora litra gotującej się wody razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. W sumie będą się gotować 30 minut.
Boczniaki pokroiłam w poprzek , tak aby wyglądem przypominały flaczki i podsmażyłam je na rumiano na patelni. Dodałem je do gotujących się warzyw na 10 minut przed końcem ich gotowania.
Pod koniec gotowania zupę zagęściłam rozrobioną w wodzie mąką. Doprawiłam sola i pieprzem i wrzuciłam garść roztartego majeranku. Smak flaczków właśnie z ta przyprawą mi się najbardziej kojarzy. Smacznego :)