Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie flaczki czy raczej nie możecie na nie patrzeć ?
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 81
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1084
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 41
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 81
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1084
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 121
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 158
Składniki
Do garnka wlać dwa litry wody dodać kości żeberkowe z boczku oraz suszoną włoszczyznę i przyprawę uniwersalną, gotować na wolnym ogniu do miękkości mięsa na kościach następnie wyciągnąć je do ostygnięcia a do wywaru dodać dokładnie opłukane flaki z woreczka i marchew z selerem startym na tarce jarzynowej oraz pokrojony dowolnie por, gotować do miękkości flaków
Gdy flaki są miękkie wtedy dodać oczyszczone z kości mięso wieprzowe oraz ziela angielskie i liście laurowe i gotować całość do pełnej miękkości . Po tym czasie wsypać obie przyprawy jeśli ktoś lubi ostre oraz majeranek i gotować jeszcze 15 minut
Do gotujących się flaków dodać pokrojony lub przeciśnięty przez praskę czosnek i jeszcze chwilę pogotować zdjąć z ognia
Gotowe flaki podawać z kromką chleba lub ulubioną bułką