Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne i pożywne danie. Każdy ma swój przepis na fasolkę po bretońsku. Ja robię ją w ten sposób. Jest to przepis który dostałam od mojej teściowej.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 121
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 595
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 232
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 813
Składniki
Fasolę wypłukać i zalać wodą. Powinna sięgać kilka cm ponad poziom fasoli. Jeśli fasola jest sucha, zostawić na lub na całą noc. Fasolę i udka zalać wodą, gotować na wolnym ogniu około 60 min. Udko wyjąć, obrać i pokroić, dodać do fasoli. Kiełbasę jeśli jest grillowana tak jak u mnie to pokroić w kostkę i dodać do fasoli. Jeśli kiełbasa jest świeża to można ja podsmażyć. Cebulkę pokroić w drobną kostkę, przesmażyć, również dodać do fasolki. Dodać liście laurowe, ziele angielskie i przyprawy według uznania. Wszytko razem gotować do miękkości, aż wszystkie smaki się połączą. Na koniec dodać koncentrat pomidorowy. Możemy ją także zagęścić zasmażką. Smacznego!