Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to szybka, smaczna i pozywna zupa, ktora moze byc daniem glownym.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 146
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 183
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 146
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 183
Składniki
Zagotowac 6 szklanek wody lub bulionu.
Dodac soczewice i kasze bulgur i gotowac 20 minut.
Nastepnie dodac posiekana cebule oraz czosnek i sol i gotowac kolejne 10 minut.
W miedzyczasie zrobic zasmazke z maki i oliwy, dodac koncentrat pomidorowy, czerwona papryke oraz miete, wymieszac.
Zasmazke z przyprawami dodac do zupy, zagotowac, doprawic do smaku sola i pieprzem.
Podawac z cieplym pieczywem.