Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka i wyrazista zupa na chłodne dni. Niesamowicie rozgrzewa.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 248
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 92
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 50
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 248
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5402
Składniki
Dynię i paprykę pokroić w kostkę. Posiekać cebulę i zblanszować na oleju. Dodać posiekany czosnek i paprykę. Podsmażać około 3 min i dodać dynię. Zalać dwoma litrami wody wsypać rozmaryn, słodką paprykę i gotować ok 30 min aż dynia będzie miękka. Po tym czasie doprawić sokiem z cytryny, solą pieprzem i ostrą papryką. Na koniec dodać jogurt ( opcjonalnie). Świetnie smakuje z grzankami czosnkowymi jak również ze świeżym pieczywem.