Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowy, pożywny, dobrze się sprawdza w letnie, upalne dni.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 148
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 191
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 148
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 191
Składniki
Botwinkę umyć, posiekać, ugotować w małej ilości lekko osolone wody. Po ugotowaniu wystudzić. Jajko ugotować na twardo. Ogórka obrać, pokroić w plasterki. Koperek i szczypiorek drobno posiekać. Rzodkiewkę pokroić w półplasterki. Zimną botwinkę wymieszać z kefirem, ogórkiem, rzodkiewką, koperkiem i szczypiorkiem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z dodatkiem drobno posiekanego jajka (1/2 szt na porcję). Smacznego. Uwaga: Koperek i szczypiorek dajemy w takiej ilości, jaka nam odpowiada. Dajemy tyle ile lubimy, dlatego nie podawałam konkretnych ilości tych składników.