Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekki i orzeźwiający chłodnik znakomity na letnią kolację.
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 135
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 40
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6529
Składniki
Wodę zagotować, odstawić do wystudzenia, potem schłodzić. Ogórka obrać, przekroić wzdłuż na pół, każdą z połówek jeszcze raz przekroić wzdłuż. Można usunąć część z nasionami, ale niekoniecznie. Ogórka pokroić w plasterki, cebulę w drobną kosteczkę, włożyć wszystko do głębokiej miski, posolić, popieprzyć, posypać szczyptą kwasku cytrynowego, wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny. Po tym czasie zmieszać zimną wodę ze śmietaną, zalać ogórki, wymieszać, doprawić do smaku solą, pieprzem i kwaskiem cytrynowym – powinno być raczej kwaśne i niezbyt gęste. Znakomity dodatek do młodych ziemniaczków z koperkiem i chrupiącymi skwarkami z boczku. Smacznego !