Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Egipska, lekka zupa cebulowa
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 105
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 629
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 77
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 105
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 629
Składniki
W Egipcie makaron w kształcie ryżu nazywa się słowiczymi języczkami :) Polecam tą lekka wersje. Zupa jest aromatyczna i delikatna w smaku. W garnku, w którym będzie gotowana zupa, podsmażyłam na małym ogniu pokrojoną cebulę. Gdy zacznie się lekko rumienić dodałam czosnek, chili, kolendrę i kumin w proszku. Gdy czosnek zacznie pachnieć dolałam bulion- u mnie wołowy. Można zostawić garnek na ogniu przez godzinę. Po godzinie przetarłam zupę przez sitko- można też użyć malaksera. Do zupy dodałam sól i makaron. Gdy zmięknie, zupa jest gotowa, wystarczy ją doprawić solą i posypać nacią kolendry. Smacznego :)