Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gdybym musiała wybrać najlepszą zupę jaką robię i bardzo lubię … była by to zdecydowanie trudna decyzja. Ale botwinka na pewno znalazła by się wysoko w rankingu ulubionych.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 63
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1017
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 63
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1017
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Składniki
Cebulę poszatkuj w drobną kostkę. Marchewki, ziemniaki, pietruszkę i odkrojone od botwiny buraczki, obierz, umyj i pokrój w kostkę.
W garnku rozgrzej oliwę wraz z łyżką masła. Wrzuć cebulę, przeciśnij przez praskę czosnek, zamieszaj i dodaj pokrojone w kostkę wszystkie warzywa, przesmaż około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.
W między czasie umyj i przebierz botwinę. Pokrój drobno łodyżki i liście.
Do garnka z warzywami wlej bulion i zagotuj. Dodaj sos Teriyaki oraz ocet ryżowy, posól do smaku.
Pogotuj około 5 minut na wolnym ogniu i dołóż same łodyżki. Po kolejnych około 5 minutach, dodaj liście botwiny.
Wlej śmietanę, zamieszaj.
Koperek i dymkę posiekaj. Rzodkiewki poprzekrawaj wzdłuż a potem na plasterki.
Zupę serwuj z jajkiem na twardo i rzodkiewkami, posypaną dużą ilością świeżego koperku i młodą pokrojoną dymką.