Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ukochana, intensywna w smaku zupa, w sam raz na początek lata. Jest smaczna, sycąca, aromatyczna i zdrowa :)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1058
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1058
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Składniki
Buraczki, marchewkę i pora kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do około 1,3 litra gorącego bulionu i gotujemy przez 15 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną drobno botwinkę, posiekaną natkę pietruszki oraz koperek i gotujemy wszystko przez około 20 minut. W tym samym czasie w drugim garnku gotujemy pokrojone w kostkę młode ziemniaczki.
Całość dosładzamy cukrem trzcinowym, zakwaszamy octem jabłkowym, doprawiamy solą oraz świeżo zmielonym pieprzem i zabielamy jogurtem naturalnym*. Na sam koniec dodajemy ugotowane ziemniaczki. * Najlepiej odlać odrobinę wywaru do szklanki, dodać jogurt, wymieszać trzepaczką i dodać do zupy. Zupę podajemy z jajkiem ugotowanym na twardo. Botwinka jest intensywna w smaku, szybka i prosta w przygotowaniu. Życzę smacznego! :)