Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Błyskawiczna zupa paprykowa"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 37
Kwiaty czarnego bzu są pełne witamin i substancji odżywczych, które znakomici...
Odsłon: 31
Wersji na lasagne jest wiele, wszystko zależy od naszych preferencji – możemy...
Odsłon: 69
Składniki
Marchewkę oczyść, opłucz, zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę obierz, drobno posiekaj. Rozgrzej masło w garnku z grubym dnem. Wrzuć rozdrobnione warzywa, duś, aż staną się szkliste. Obydwie papryki pokrój na cienkie paseczki, dołóż do gotujących się warzyw.
Warzywa zalej 1,2 l wrzątku. Wrzuć kostki rosołowe, najlepiej drobiowe, i koncentrat wymieszany z octem. Dopraw papryką, pieprzem i ewentualnie solą.
Gotuj pod przykryciem około 20 minut, by paski papryki zmiękły, ale nie rozgotowały się. Oddzielnie ugotuj ryż na sypko. Do miseczek nałóż po porcji ryżu, zalej gorącą zupą, posyp natką.
Z mięsną wkładką
Do zupy możesz wrzucić pokrojone mięso z niedzielnej pieczeni lub podsmażone na suchej patelni plasterki kiełbasy.Źródło: Naj