Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 213
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 65
Konserwa mięsna z czosnkiem niedźwiedzim zrobiona jest z boczku świeżego i sz...
Odsłon: 213
Polecam.
Odsłon: 2226
Młoda kapusta z pieczarkami i kiełbasą duszona na szybko jako dodatek do obia...
Odsłon: 118
Cześć, chciałabym się z wami podzielić przepisem na pyszne, puszyste kopytka....
Odsłon: 363
Syrop z kwiatów czarnego bzu ma piękny aromat, jest smaczny, a co najważniejs...
Odsłon: 65
Składniki
Wrzuciłam warzywa i pozostałości z filetowania ryb do garnka i zagotowałam. Na później zostawiłam jeden ząbek czosnku i koperek. i skórkę z cytryny. Po 15 minutach dodałam pokrojony filet. W sumie po trzydziestu minutach od zagotowania wody można kończyć zupę. Wyłowiłam z niej warzywa, zielonego pora wyrzuciłam, marchew odłożyłam, a łebki i kręgosłupy obrałam z mięsa. Wyłowiłam pozostałe białe warzywa oprócz ziemniaków i zmalaksowałam je. Do nich dodałam śmietanę w ten sposób ja hartując. Wyjęłam tez filet ryby, obrałam go ze wszystkich ości i w kawałkach dodałam do zupy wraz ze zmiksowanymi warzywami, i kawałeczkami mięsa z łebków- policzki są przepyszne. Zupę zagotowałam na 5 minut, dodałam przeciśnięty czosnek, posoliłam, popieprzyłam, jeszcze starłam odrobinę skórki ze sparzonej cytryny.
Po wyłączeniu ognia dodałam posiekany koperek. Marchewkę pokroiłam i dodałam do zupy. Jest to przepis inspirowany zupą z knajpki Boston Port. Smacznego :)