Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem barszczyk z łuskanym grochem
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 112
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 135
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 112
Składniki
Wykonanie: Groch namoczyć na noc i następnego dnia ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Z włoszczyzny lub z kostek warzywnych ugotować wywar. Buraczki umyć, zalać wrzątkiem, ugotować do miękkości, obrać i utrzeć na tarce o grubych oczkach. Buraczki zalać wywarem, zaciągnąć śmietaną wymieszaną z mąką z odrobiną gorącego wywaru, po czym dokładnie wymieszać i zagotować. Przyprawić do smaku solą, cukrem, chrzanem i zagotować. Groch rozłożyć na talerze i zalać barszczem.