Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1178
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 27454
Schab pod pieczarkową pierzynką to prawdziwa uczta dla podniebienia, łącząca...
Odsłon: 157
Prosta sałata do obiadu. Zrobienie jej zajmie nam 15 minut. Śmietanę przypraw...
Odsłon: 181
Proste danie z nóżek drobiowych marynowanych w aromatycznych przyprawach. Kur...
Odsłon: 1178
Składniki
Przepis Ugotowac wywar na warzywach.Do sredniej wielkosci garnka wrzucic por,seler,lisc laurowy,marchewke pokrojona w talarki i surowa szynke.Gotowac na niezbyt duzym ogniu dopoki mieso nie bedzie miekkie.Nastepnie wyjac mieso,pokroic w kostke.Do wywaru dodac chrzan,doprawic sola,pieprzem i jarzynka.Pogotowac 15 minut.Wrzucic mieso.Gdy barszcz wystygnie wlac ok.150 ml do kubeczka i wymieszac ze smietana (mozna jej dodac wiecej,jesli ktos lubi bardziej kremowa konsystencje).Tak przygotowana zaprawke wlac do garnka.Wymieszac,aby rozprowadzic zaprawke po calym garnku.Ugotowac jajka na twardo,pokroic na cwiartki,wrzucic do barszczu (lub ukladac na glebokim talerzu i zalewac barszczem).Barszczyk podawac goracy.Nie moze go zabraknac na Waszym wielkanocnym stole!