Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny barszczyk na przyjęcie weselne.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 203
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 158
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 203
Składniki
Wykonanie: Buraki dokładnie umyć i upiec w piekarniku, a grzybki umyć i namoczyć. Kości zalać zimną wodą i gotować razem z grzybkami, następnie wywar przecedzić. Grzybki pokroić i włożyć do czystego wywaru . Upieczone buraczki obrać, zetrzeć na grubej tarce i dodać do wywaru razem z powidłem. Cebulę drobniutko pokroić, usmażyć złociście na smalcu razem z mąką. Dodać do wywaru, wlać zakwas buraczany i przyprawić do smaku. Całość zagotować i podawać z ziemniakami.