Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenny, lekki i pełen wiosennych warzyw, taki właśnie jest barszcz z botwinki jak u babci. Zupa skrywa w sobie kilka smaków, od kwaśnego po słodki. Zobacz nasz przepis.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 211
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2077
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 377
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 264
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 103
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 211
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2077
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 377
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 264
Składniki
Na początku przygotuj warzywa. Umyj pod bieżącą wodą botwinkę, a następnie poszatkuj buraki w plasterki. Łodygi także posiekaj drobno wraz z liśćmi.
Marchewkę i pietruszkę obierz, a następnie pokrój w drobną kostkę. Możesz też obrać je na tarce o grubych oczkach.
Do dużego garnka włóż przygotowane mięso. Dolej około 2 litry wody, w zależności od wielkości naczynia. Zacznij gotować.
Kiedy woda zacznie wrzeć, dodaj marchewkę i pietruszkę. Dopraw solą, pieprzem, zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Gotuj przez około 20 minut.
W tym czasie obierz ziemniaki i posiekaj je na drobną kostkę. Dodaj do gotującej się zupy.
Obierz i posiekaj cebulę w drobną kostkę. Podsmaż na patelni z dodatkiem odrobiny tłuszczu.
Dodaj do gotującego się wywaru cebulę i pokrojone buraczki w plastry.
Po kilku minutach dorzuć jeszcze ostatnią część, czyli liście i łodygi. Gotuj kilka minut.
Dopraw solą i pieprzem, a następnie sokiem z cytryny. Na koniec dodaj śmietankę, aby zagęścić i nadać zupie wyjątkowego smaku.
Ugotuj jajka na twardo. Podawaj zupę wraz z pokrojonymi jajkami w ósemki.