Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealnie pasuje do uszek z mięsem czy grzybami, ale także do wszelkiego rodzaju krokietów i pasztecików. Sprawdza się w połączeniu z gotowanym jajkiem czy ziemniakami. Jednym słowem pasuje do wszystkiego. Zdrowy i aromatyczny. Polecam.
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1014
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 44
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 62
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 60
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1014
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 228
Składniki
Buraki myjemy, obieramy, kroimy na ćwiartki. Obieramy marchew i pietruszkę. Warzywa wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, solimy, gotujemy 45 minut od momentu zagotowania. Jeszcze w trakcie gotowania dodajemy przyprawy: suszone ziarna kopru, majeranek, pieprz, liście laurowe oraz ziele angielskie. Po 45 minutach dodajemy cebulę i ząbki czosnku, całość gotujemy jeszcze 15 minut. Po tym czasie buraki wyciągamy z wywaru (można je wykorzystać do sałatki warzywnej). Wywar buraczany łączymy z wywarem wołowym, doprawiamy octem. Całość doprowadzamy do wrzenia, przyprawiamy ponownie solą i pieprzem, jeżeli to konieczne. Podajemy :)) Smacznego.