Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna I sycaca zupa z dodatkiem jajka na chłodne dni.
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 255
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2418
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 414
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 124
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 255
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 2418
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 414
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 277
Składniki
Wymieszaną mąkę zalać przegotowaną letnią wodą. Dodać listek laurowy, pokrojony w plastry czosnek I skórkę chleba. Naczynie najlepiej kamionkowe, obwiązać ściereczką i postawić na 4-5 dni w ciepłym miejscu. Obrane I umyte ziemniaki pokroić w kostke włożyć do garnka wraz z żeberkami zalać 3 litrami letniej wody i gotować aż ziemniaki będą miękkie. Wyjąć żeberka, obrać z miesa i pokroić w mniejsze kawałki, a następnie dodać do zupy. Całość zagęścić kilkoma nalewkami wcześniej przygotowanego barszczu. Wszystko doprawić do smaku cukrem, solą i czarnym pieprzem ewentualnie odrobiną magi. Jajka ugotowany na twardo kroimy na ćwiartki, nakładamy na talerz i zalewamy gotowym barszczem. Gotowe. SMACZNEGO!!!