Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka zupa z cukinii, pachnąca muszkatelem. :)
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 22
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 22
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Składniki
Cukinię obrać, usunąć nasionka, pokroić w kostkę. Cebulę również w kostkę.
Na oliwie podsmażyć chwilkę cebulę (nie rumienić), dodać cukinię, posmażyć ok. 15 minut. Dolać szklankę wody. Udusić warzywa do miękkości - trwa to bardzo krótko, cukinia szybko się rozpada.
Zmiksować warzywa, dodać serki topione, przyprawy, kostki i gotować na małym ogniu do rozpuszczenia się serków. Doprawić do smaku.
Na zdjęciu zupa podana z grzankami i posypana suszoną bazylią. Smacznego! :)