Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, letnia zupa kalafiorowa. Dodatek curry i kurkumy nadaje jej nie tylko piękny kolor, ale również wspaniały aromat. Zupę można zmiksować i podawać z bułeczką jako gęsty krem. Polecam!
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 80
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 287
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 62
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 74
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 80
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 1204
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 287
Składniki
Warzywa obieramy i myjemy. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Warzywa wrzucamy do bulionu i gotujemy 10 minut. Kalafior dzielimy na mniejsze różyczki, ziemianki kroimy w kostkę. Dodajemy do zupy razem z porem. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Pod koniec dodajemy przyprawy. Na końcu zabielamy śmietaną i dodajemy koperek.