Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aksamitna zupa-krem z dyni"
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 26
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 718
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3777
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 432
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 26
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 718
Skrzydełka po pańsku to idealne danie do serwowania w trakcie rodzinnych okol...
Odsłon: 3777
Dzisiaj przygotowałam zapiekanki , które bardzo lubimy. Przygotowałam je troc...
Odsłon: 432
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2287
Składniki
Dynię oczyść z pestek, pokrój w grubsze plastry, ułóż na pokrytej pergaminem blasze. Wstaw do piekarnika. Piecz około 30 minut w temp. 180 st. Przestudź, obierz ze skórki.
Marchewki oczyść, opłucz, pokrój w kostkę. Obraną cebulę poszatkuj. Czosnek przeciśnij przez praskę. W garnku rozgrzej masło. Wrzuć cebulę z czosnkiem, przesmaż. Dodaj marchewkę. Wlej 4 szklanki wody. Gotuj na średnim ogniu 10 minut. Dodaj pokrojony miąższ dyni.
Zupę gotuj jeszcze 10 min. Wlej kremówkę. Zmiksuj zupę na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Podawaj z kawałkami żółtego sera i ulubionymi ziołami.
czas ok. 50 min; porcja – 250 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety