Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Aksamitna zupa grzybowa"
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 367
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 67
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 367
Botwinka do klasyczna zupa. Mogłabym ją jeść codziennie. Moją ulubioną wersję...
Odsłon: 67
Składniki
Grzyby oczyść i pokrój w plasterki. Rozpuść masło w rondlu, wrzuć grzyby i smaż na małym ogniu 8-10 minut.
Wrzuć do grzybów por i czosnek, smaż 4-5 minut. Następnie dodaj ziemniaki i wlej bulion. Zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj 12-15 minut. Zmiksuj na krem (odłóż kilka plasterków grzybów do dekoracji).
Zagotuj zupę. Dodaj śmietanę i przypraw do smaku. Na talerzach udekoruj ją pozostawionymi grzybami, posyp natką.Źródło: Olivia