Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Zapiekany schab z pieczarkami i serem"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 131
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 34
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6525
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 131
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 34
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6525
Składniki
Mięso pokrój w cienkie plastry, oprósz solą, pieprzem i obsmaż na oleju. Ułóż je w naczyniu żaroodpornym. Na tym samym tłuszczu podsmaż pieczarki.
Z masła, mąki oraz mleka przygotuj sos beszamelowy. Wsyp 10 dag startego sera, zioła, pieczarki i przypraw. Sosem polej schab. Wierzch posyp resztą sera. Zapiekaj 10 min w temp. 170°C.
Porcje 6 50 min Cena 2,90 zł Kalorie 245 kcal
Przepis Anity Długołęckiej z Karniewa</strong>Źródło: Takie jest życie