Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dawno temu, oglądając program kulinarny w TV, słyszałam jak kucharz, mówił na temat kotletów. Że tradycyjne schabowe, przyprawia się jedynie solą i pieprzem. Można przyprawy urozmaicić, wzbogacić smakowo, ale to nie będą już tradycyjne.
Zdrowa, smakowita i prosta w wykonaniu propozycja dla każdego miłośnika sałat...
Odsłon: 60
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 70
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 365
Zdrowa, smakowita i prosta w wykonaniu propozycja dla każdego miłośnika sałat...
Odsłon: 60
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 70
Boczek w Anglii, czy to surowy, czy wędzony jest bardzo słony i trzeba wybrać...
Odsłon: 365
Składniki
Mięso umyć, osuszyć i pokroić w plastry.Każdy potłuc przez folię.
Przyprawić solą i pieprzem.
Obtaczać najpierw w mące, potem rozkłóconych jajkach i bułce tartej.
Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron, najlepiej na smalcu. Układać w naczyniu żaroodpornym.
Przykryć folią aluminiową i wstawić do nagrzanego piekarnika na 20 min.
Podawać w/g upodobania, na ciepło do obiadu czy zimno, jako przekąskę do sałatki.