Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 200
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 157
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 200
Składniki
Szynkę umyć, oprószyć solą i pieprzem. Naciąć skórę w kratkę i posmarować olejem. W nacięcia wbić goździki. Szynkę umieścić na ruszcie nad brytfanną, skórą do dołu. Do brytfanny wlać szklankę gorącej wody i piec 2 godz. 30 min w temp. 220°C. Podczas pieczenia mięso obrócić i polać wytworzonym sosem. Podawać z brzoskwiniami i z żurawiną.