Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjny gulasz z szynki w nieco innym wydaniu.
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 205
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 139
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 68
Bardzo smaczne naleśniki z serem, idealne na śniadanie. Z podanego przepisu w...
Odsłon: 205
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 63
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 139
Składniki
Szynkę kroimy w kawałki. Posypujemy solą, pieprzem oraz papryką. Odstawiamy na 20 minut.
Mięso rumienimy na margarynie, wlewamy dwie szklanki wody. Dusimy ok 40 min., na przemian podsmażając i wlewając wodę. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i liście laurowe. Gotujemy aż mięso zmięknie.
Śmietanę mieszamy z mąką, 3 łyżkami wody i musztardą. Powoli wlewamy do mięsa. Gotujemy aż powstanie gęsty sos. Podajemy z ziemniakami i surówką.