Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 128
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 154
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 876
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 173
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 99
Składniki
Marchew obrałem i umyłem. Starłem marchew i ser na tarce o grubych oczkach. Kotlety opłukałem i osuszyłem. Na patelni rozgrzałem tłuszcz i podsmażyłem z obu stron kotlety ( 1 min. z każdej strony). Zdjąłem z patelni ,oprószyłem solą i pieprzem. Z jednej strony oprószyłem mąką. Utartą marchew wymieszałem z białkiem i 3/4 żółtego sera ,doprawiłem solą i pieprzem. Kotlety ułożyłem na blaszce tak ,by strona oprószona mąką znalazła się u góry ,na każdy rozłożyłem masę marchwiowo-serową ,posypałem resztą sera i przykryłem plasterkami boczku. Piekłem 15 min. w temperaturze 200 stopni C.