Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Szynka peklowana"
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6518
Przepis dnia
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 122
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 25
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6518
Składniki
Marynata: wodę z przyprawami i czosnkiem zagotuj, rozpuść w niej sól peklową. Do zimnej włóż mięso. Przykryj, wstaw do lodówki na minimum 5 dni – raz dziennie je obracaj. Wyjmij mięso, osusz.
Natrzyj szynkę solą, obwiąż sznurkiem. Powciskaj w nią jałowiec z marynaty. Włóż do rękawa do pieczenia. Dodaj resztę przypraw z marynaty. Zawiąż rękaw, wstaw do gorącego piekarnika.
Piecz godzinę w 180°C. Zostaw 10 min w wyłączonym piekarniku. Z rękawa wyjmij po ostudzeniu.Źródło: Chwila dla Ciebie