Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka na wielkanocny obiad w refektarzu"
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 960
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 132
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 50
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 960
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 104
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 132
Składniki
Umyj szynkę. Natrzyj solą, pieprzem i posmaruj musztardą. Tak przygotowaną włóż do garnka. Dodaj posiekane cebule, przeciśnięty przez praskę czosnek, cząber i zioła prowansalskie. Wlej ocet winny, oliwę oraz piwo. Odstaw na dobę w chłodne miejsce.
Wyjmij szynkę z zalewy, wstaw w brytfannie do piekarnika nagrzanego do 180 st. C. Podczas pieczenia cały czas polewaj mięso zalewą, aż do jej wyczerpania. Piecz ok. 40 minut na każdy kilogram wagi szynki. Sprawdź widelcem, czy mięso jest upieczone.
Podawaj szynkę na ciepło, pokrojoną w plastry, lub na zimno z dodatkiem świeżo utartego chrzanu.Źródło: Olivia