Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo szybciutko i prosto się robi a na patyczek można nadziewać dowolne kompozycje.
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 20
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6512
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1170
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 20
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6512
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1170
Składniki
1. Mięso kroimy w plastry, następnie rozbijamy. 2. Doprawiamy pieprzem oraz sola.
3. Na wykałaczkę nadziewamy na przemian, pokrojony w plastry ogórek, pokrojoną berlinkę, oliwkę, pieczarkę.
4. Układamy na środku mięsa.
5. Zawijamy ciasno roladki.
6. Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku.
7. Panierujemy w bułce tartej.
8. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
9. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. 10. Po upieczeniu wyjmujemy patyczki i kroimy wzdłuż. 11. Szaszłyki gotowe. 12. Smacznego.