Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bez wędzenia, bez pieczenia, tylko krótkie gotowanie w przygotowanej zalewie. Oto, co dzisiaj mam do zaoferowania. Zapraszam bo warto.
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5843
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 86
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 56
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5843
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 86
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 56
Składniki
Myjemy i czyścimy schab, obieramy czosnek i miażdżymy w wyciskaczu.
Na suchą patelnię wsypujemy wszystkie składniki, dodajemy rozgnieciony czosnek oraz majonez i wszystko mieszamy podgrzewając.
Jak już cała masa na patelni połączyła się, to wkładamy mięso do wody i dodajemy przygotowany sos na patelni, do wody z mięsem. Całość gotujemy i jak zaczyna się gotować, to gotujemy całość pod przykryciem, tylko 5 minut. Pamiętamy o tym bo to, jest sukces tej potrawy. Po 5 minutach gotowania wyłączamy gaz i zostawiamy mięso w garnku pod przykryciem na 12 godzin. Po 12 godzinach ponownie włączamy gaz czekamy, aż mięso się zagotuje i znowu gotujemy tylko 5 minut. Po 5 minutach wyłączamy i zostawiamy pod przykryciem do wystygnięcia.
I tak oto mamy wędlinę wielkanocną, dodajemy trochę chrzanu i smacznego.