Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smażona na patelni kiełbaska podana z pieczarkami i papryką to "prawie" leczo z "prawie" kiełbasą z grilla. "Prawie" robi ogromną różnicę:)
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 155
Składniki
Kiełbasę obieramy z osłonki i przekrawamy wzdłuż na pół. Kiełbasę układamy na patelni i na średnim ogniu podsmażamy. Oprószamy przyprawą do grilla. Kiedy kiełbasa już się zrumieni przesuwamy ją na bok patelni /lub przekładamy na talerz/. Na wytopiony z kiełbasy tłuszcz wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i podsmażamy 2-3 min. ciągle mieszając.Następnie dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki, pokrojonego w krążki pora i paprykę pokrojoną w kostkę. Dusimy na średnim ogniu do miękkości. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i mieloną papryką. Kiełbasą podajemy na ciepło z warzywami. Możemy podawać z pieczywem, kaszą lub ryżem.