Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co powiecie na taką propozycję obiadu ? Jest bardzo prosty w przygotowaniu wiem że każdy potrafi przygotować taki obiad jednak postanowiłam podać przepis jeśli zechcecie to skorzystacie a jeśli nie to znając życie zaraz będą hejty.
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 820
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 521
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 118
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 133
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 820
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 169
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 90
Szybkie danie z piekarnika -nóżki z kurczaka z warzywami, pieczone w piekarni...
Odsłon: 521
Składniki
Przygotować schab ja kupiłam już pokrojony po dwa centymetry sztuka. Schab dobrze ubić tłuczkiem do kotletów ( bardzo ważne aby przy kości też był dokładnie zbity ). Ubity dokładnie schab ułożyć na talerzu. Jak już schab jest ubity przygotować jajka, do głębszego talerza wbić całe jajka dodać szczyptę soli i roztrzepać je widelcem.
Jak już mamy wszystko przygotowane czyli jajka i schab wtedy na dużej patelni rozpuścić smalec. Następnie gotowy schab lekko posolić ( tuż przed samym smażeniem ), zamoczyć z obu stron w roztrzepanym jajku następnie w bułce tartej. Na roztopionym smalcu ułożyć przygotowany schab i na wolnym ogniu smażyć z obu stron na złoty kolor ( bardzo ważne aby nie smażyć na szybkim ogniu ponieważ będzie surowy kotlet ).
Tak usmażone kotlety schabowe podałam z ziemniakami okraszonymi tłuszczem ze smażonych kotletów oraz surówką z kiszonej kapusty z cebulką i olejem. Kotlet wyszedł bardzo soczysty i smaczny i powiem szczerze że taki kotlet smażony na smalcu jest o wiele smaczniejszy niż smażony na oleju ale jeśli nie ma się smalcu można smażyć również na oleju.